Cheap Nike Superfly,kp soccer,soccerbp,soccerxp,cleatsuperfly,soccerbo,soccerwo,soccertutu,soccermagistaxp,soccergp,soccerqp,soccersuperflyxp,superflyboots,lovecleatsCr7 Gold Cleats,

Održana XVII Svetosavska akademija
Opština Kolašin

Održana XVII Svetosavska akademija

01.02.2017 Svetosavska 1Sala Centra za kulturu Kolašin ponovo je bila premala za sve koji su željeli da prisustvuju Svetosavskoj akademiji. Već sedamnaesti put se uz nadahnute besjede i prigodan kulturno-umjetnički program obilježava ovaj važan praznik podsjećajući na život Svetog Save i apostrofirajući njegov duhovni i prosvjetni značaj.

Na samom početku prisutnima se obratio predsjednik Skupštine Opštine Kolašin Saša Dožić, koji je pozvao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da blagoslovi skup. Ovogodišnju svetosavsku besjedu održao je prof dr Savo Marković, nadahnuto i detaljno govoreći o mnogom segmentima iz života Svetog Save, analizirajući čitav njegov prosvetiteljski i državnički put.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su KUD „Mijat Mašković“, hor „Sveti apostol Marko“ iz Podgorice, učenici vjeronauke pri crkvi Svetog Dimitrija u Kolašinu, guslar Maksim Jovanović kao i Ivana Žigon i Ivana Stević.

 

01.02.2017 Svetosavska

 

01.02.2017 Svetosavska 2

 

01.02.2017 Svetosavska 3

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Kolašin