31 jul 2012 Štampa
Napisao Marjana Milošević   

Jedanaesta sjednica  SO Kolašin održana je juče. Odbornici su ovog puta najviše vremena potrošili u raspravi o poljoprivredi koja se na jučerašnjem zasijedanju našla u tri tačke dnevnog reda. Usvojen je Program razvoja poljoprivrede za period 2012.- 2014., Program podsticajnih mjera i Odluka o oslobađanju plaćanja obaveza po osnovu poreza na nepokretnost za poljoprivredne svrhe.

Strateški plan razvoja opštine za period  2012. – 2016. godina je takođe usvojen na jučerašnjoj sjednici.

Ispred Konsultativne grupe koja je radila Plan obratila se Dragana Radević koja je kazala da ovaj dokument pomaže da  lokalni prioriteti, realizacijom i učinkom, postanu državni i da Kolašin 2016. treba da postane regionalni turistički centar

Na dnevnom redu su se našli i izvještaji o poslovanju JP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Komunalno“.

Potpredsjednik opštine Đorđije Živković je istakao da bi u prvi plan trebalo staviti naplatu nenaplaćenih potraživanja koja opterećuju rad ova dva preduzeća. Na sjednici je usvojen Program rada i finansijski plan TO Kolašin i donesena odluka o zaduženju i davanju hipoteke kako bi se isplatile dužne plate radnicima TO Kolašin. Prihvaćen je i Predlog odluke o privremenom skladištenju komunalnog otpada kao i informacija o izgradnji mini hidrocentrala na vodotocima gdje izgradnju projektne dokumentacije pomaže Vlada Norveške sa 750 000 eura. Donesena je Odluka o pokretanju postupka prodaje građevinskog zemljišta i objekata a tender za prodaju biće raspisan kada i ako Vlada da saglasnost.

Odbornik SDP –a Bojan Zeković je kazao da se krši Zakon o lokalnoj upravi kada je u pitanju dinamika zakazivanja sjednica SO Kolašin.

Odbornik SNP –a Momir Živković je optužio DPS da se aktuelna nasipanja seoskih puteva realizuju kao  uvod u izbore i da se putevi nasipaju samo ka svojim pristalicama.

Predsjednik opštine Darko Brajušković je pozvao Živkovića da mu objasni kako se nasipanje puta od više stotina metara u jednoj dionici može podijeliti i koja to mašina može tehnički izvesti. On je takođe kazao da je i od pojedinih članova DPS imao komentare kako se nasipaju putevi ovdašnjih opozicionara. Brajušković je na kraju zaključio da je ovo akcija koja je u  službi svih građana.

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedin

Anketa

Kako Vam se dopada naš novi portal?
 

Trenutni broj posjeta

Imamo 5 gostiju na mreži

Prostor za oglašavanje

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner