31 jul 2012 Štampa
Napisao Marjana Milošević   

Jedanaesta sjednica  SO Kolašin održana je juče. Odbornici su ovog puta najviše vremena potrošili u raspravi o poljoprivredi koja se na jučerašnjem zasijedanju našla u tri tačke dnevnog reda. Usvojen je Program razvoja poljoprivrede za period 2012.- 2014., Program podsticajnih mjera i Odluka o oslobađanju plaćanja obaveza po osnovu poreza na nepokretnost za poljoprivredne svrhe.

Strateški plan razvoja opštine za period  2012. – 2016. godina je takođe usvojen na jučerašnjoj sjednici.

Ispred Konsultativne grupe koja je radila Plan obratila se Dragana Radević koja je kazala da ovaj dokument pomaže da  lokalni prioriteti, realizacijom i učinkom, postanu državni i da Kolašin 2016. treba da postane regionalni turistički centar

Na dnevnom redu su se našli i izvještaji o poslovanju JP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Komunalno“.

Potpredsjednik opštine Đorđije Živković je istakao da bi u prvi plan trebalo staviti naplatu nenaplaćenih potraživanja koja opterećuju rad ova dva preduzeća. Na sjednici je usvojen Program rada i finansijski plan TO Kolašin i donesena odluka o zaduženju i davanju hipoteke kako bi se isplatile dužne plate radnicima TO Kolašin. Prihvaćen je i Predlog odluke o privremenom skladištenju komunalnog otpada kao i informacija o izgradnji mini hidrocentrala na vodotocima gdje izgradnju projektne dokumentacije pomaže Vlada Norveške sa 750 000 eura. Donesena je Odluka o pokretanju postupka prodaje građevinskog zemljišta i objekata a tender za prodaju biće raspisan kada i ako Vlada da saglasnost.

Odbornik SDP –a Bojan Zeković je kazao da se krši Zakon o lokalnoj upravi kada je u pitanju dinamika zakazivanja sjednica SO Kolašin.

Odbornik SNP –a Momir Živković je optužio DPS da se aktuelna nasipanja seoskih puteva realizuju kao  uvod u izbore i da se putevi nasipaju samo ka svojim pristalicama.

Predsjednik opštine Darko Brajušković je pozvao Živkovića da mu objasni kako se nasipanje puta od više stotina metara u jednoj dionici može podijeliti i koja to mašina može tehnički izvesti. On je takođe kazao da je i od pojedinih članova DPS imao komentare kako se nasipaju putevi ovdašnjih opozicionara. Brajušković je na kraju zaključio da je ovo akcija koja je u  službi svih građana.

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedin

Anketa

Kako Vam se dopada naš novi portal?
 

Trenutni broj posjeta

Imamo 14 gostiju na mreži

Prostor za oglašavanje

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner